10/7
2011

Filmer från finaldagen

Nu finns finaldagen av Kalle Anka Cup 2011 på film för alla att se!

Se finaldagen på Youtube.

Av Kalle Anka Cup

2/7
2011

Slutsummering

Kalle Anka Cup 2011 är slut. Det sex dagar långa slutspelet i Båstad har kunnat genomföras i strålande solsken under merparten av speltiden. Samtliga deltagare har fått spela minst tre bäst av tresetsmatcher i singel och minst en dubbel. De spelare som inte har vunnit sina pooler har dessutom fått spela ytterligare tre matcher i sprintform under torsdagen.

Samtliga poolsegrare har fått "sola sig i glansen" genom att få spela matcher på den stora finaldagen med pampig presentation av spelarna före matcherna och en avslutande och välbesökt prisutdelning efter finalerna.

Presentation

Spelare, ledare och funktionärer har bidragit till en lyckosam vecka. Regionernas tillsättning av domare i singelmatcherna har fungerat utmärkt. Kringaktiviteterna har varit uppskattade. Hoppborgen har varit konstant bemannad vilket inte minst har kunnat höras över Drivananläggningen. Bowlingspel och grillkväll har också varit uppskattade aktiviteter.

Spelarna har haft bra koll på tiderna. Inte minst klockslaget 15.00, då spelare (och andra godissugna) vänt sina förväntansfulla blickor mot takterassen på Drivanhuset inför godisregnet.

Godisregn

Intresset kring Kalle Anka Cup har varit stort. Media har varit på plats och gjort både mindre och större reportage om tävlingen och om utvalda spelare. Många tidigare slutsegrare i den anrika tävlingen har setts på anläggningen under veckan. En tennisintresserad dam besökte tävlingsledningen i veckan och hade en hel del frågor och funderingar kring tävlingen. Strax innan hon gick nämnde hon i förbifarten att hon faktiskt vunnit Sverigefinalen i Kalle Anka Cups 15-årsklass 1971. Damen ifråga heter Marianne Fornstedt och vann detta år finalen mot Helena Anliot 6-4, 6-2.

En genuin glädje har infunnit sig från väldigt många spelare i tävlingen. Spelarna är väl medvetna om att Kalle Anka Cup är en speciell tävling som skapar band med många tidigare framgångsrika spelare och vinnare i tävlingen.

Ymer

Vi vill slå ett slag för bildgalleriet. Över 250 bilder finns från tävlingens sex dagar i Båstad.

Vi vill härmed passa på att tacka klubbar, regioner, spelare, ledare, föräldrar, funktionärer och sponsorer som har gjort Sveriges största tennistävling möjlig. Vi ses nästa år.

Bildgalleriet

Segrarbild

Av Kalle Anka Cup

1/7
2011

Finalresultat

Klicka på rubriken för att visa artiklen.

PS15 Elias Ymer-Daniel Windahl 6-1, 6-1

PS13 Mikael Ymer-Tobias Lindberget 6-0, 6-4

PS11 David Persson-Filip Tensing 7-5, 4-6, 7-6

FS15 Siri Victorsson-Hanna Börjeson 6-2, 6-3

FS13 Frida Ejderstedt-Linnea Björk 6-1, 6-4

FS11 Melis Yasar-Sonja Artemieva 6-0, 6-2

Segrarbild

Av Kalle Anka Cup

1/7
2011

Finaldag i Kalle Anka Cup

Klicka på rubriken för att visa artiklen.

Idag ser vi fram emot sex spännande finaler och lika många matcher om tredjepris. Vädrets makter var med oss även under torsdagskvällen då samtliga placeringsmatcher kunde spelades klart trots ett ihållande duggregn. Grillkvällen var uppskattad av både spelare och ledare.

Bildgalleriet

Singelfinalerna idag börjar 9:30 respektive 11:30

Resultat från placeringsmatcher

Finaldag

Av Kalle Anka Cup

Hitta under KAC

Beställningsblankett

Sponsorer


Svergiefinalen 2011 27/6-1/7
BÃ¥stad Sportcenter Drivan
Finaldag fredagen den 1 juli
Invigning 26 juni, stadion BÃ¥stad

Svenska Tennisförbundet
Lidingövägen 75
115 41
Stockholm

Kontakt
webbansvarig@sebkalleankacup.se